Iraan kuulutas USA riiklikuks terrorismi toetajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeim riiklik julgeolekunõukogu kuulutas esmaspäeval USA «riiklikuks terrorismi toetajaks» ja Lähis-Idas paiknevad Ühendriikide väed «terrorirühmitusteks», vahendas riigimeedia. 

Julgeolekunõukogu teatas Iraani ametliku uudisteagentuuri IRNA vahendatud avalduses, et samm on vastus Washingtoni «ebaseaduslikule ja rumalale teole» kuulutada Iraani revolutsioonikaart terrorirühmituseks. 

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif oli enne seda ärgitanud president Hassan Rouhanit lisama Ühendriikide vägesid Lähis-Idas Teherani terrorirühmituse nimekirja.

Zarif esitas Iraani presidendile taotluse lisada riigi terrorirühmituste nimekirja USA keskväejuhatus (CENTCOM), mis juhib Kesk-Aasiast Egiptuseni laiuval territooriumil viibivaid Ühendriikide vägesid, vahendas IRNA Iraani välisministeeriumi teadet.

Iraani välisminister saatis seoses Washingtoni otsusega ka protestikirja Šveitsi saatkonnale Teheranis, mis esindab USA huve islamivabariigis.

USA president Donald Trump teatas esmaspäeval, et Ühendriigid kuulutavad Iraani sõjaväe eliitväeosa revolutsioonikaardi (IRGC) terrorirühmituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles