Linnar Looris tuleb Estonia balletti uueks looma

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustist asub Eesti Rahvusballeti kunstilise juhina tööle  Linnar Looris. 
Augustist asub Eesti Rahvusballeti kunstilise juhina tööle  Linnar Looris. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viimased 13 aastat välismaal tantsinud Linnar Looris valiti kolme kandidaadi seast Estonia balletitrupi ehk Eesti Rahvusballeti kunstiliseks juhiks. «Esiteks seepärast, et ta on eestlane,» vastab rahvusooperi direktor Aivar Mäe küsimusele, miks just Looris. Rahvus on Mäe hinnangul tähtis aga seepärast, et Estonias soovitakse hoogustada balletiliikumist Eestis. «Me räägime siiski Eesti Rahvusballetist ja see on põhjus, miks rahvusküsimus oli minu silmis oluline.»

Aivar Mäe kinnitusel konsulteeris ta enne Loorise kasuks otsustamist Tallinna balletikooli ja Eesti Balletiliiduga, aga ka tantsijatega. «Kui temaga nelja silma all vestlete, siis näete, et temas on sütitavalt iseloomu, mis suudab kaasata kogu trupi. See on väga hea.»

Lisaks toob Mäe välja uue balletijuhi rahvusvahelise tausta ja ingliskeelse keskkonna tundmise, sest osa Estonia balletitrupist pole Eesti kodanikud. «Ta suudab ka sellele osale trupist selgeks teha, millest jutt käib,» on Mäe kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles