Napoleoni järeltulija sai tagasi pere hinnalise teemantsõrmuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Teemantsõrmus. Pilt on illustreeriv
Teemantsõrmus. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Prantsusmaa keisri ja väejuhi Napoleon I järeltulija Jean-Christophe Napoleon sai tagasi perekonnale kuuluva kallihinnalise sõrmuse, mille vargad viisid 1. aprillil.

Sellel sõrmusel on 40-karaadine teemant, mis võeti Napoleon III naise, keisrinna Eugenie kroonist, teatab msn.com.

Napoleon III (1808 - 1873)
Napoleon III (1808 - 1873) Foto: akg-images /Scanpix

Napoleon III (1808 – 1873) oli Napoleon I  noorema venna Louis ja ta naise Hortense’i de Beauharnais’ poeg. Ta oli abielus Eugeńie de Montijoga, kuid ta läks ajalukku ka kui naistemees, kellel oli kümneid armukesi ja sohilapsi.  

32-aastane Jean-Christophe Napoleon andis hinnalise perejuveeli saksa krahvinnale, 30-aastasele Olympia von Arco-Zinnebergile kihlumisel.

Paar tähistas  oma kihlumist möödunud nädalal Pariisi kuuenda linnaosa nooblis viietärnihotellis Aubusson, mille ette nad parkisid oma luksusliku Mercedes GLi, jättes uksed lukustamata.

Kallis sõrmus oli krahvinna käekotis, mille ta jättis autosse. Paar märkas koti vargust, kui nad oma 1. aprilli pärastlõunal autosse istusid.

Nad teatasid hotelli töötajatele, et nende autos on sees käidud ja kutsusid politsei. Paar palus hotellil ka näidata turvakaamera videoid, kuid nende auto oli pargitud kohta, mis jäi kaamerate vaateväljast väljapoole.

Lisaks oli varas võtnud krahvinna pangakaardiga hotellilähedasest sularahaautomaadist üle 300 euro.

Politsei jõudis varga jälile ja tabas ta tema kodus. Prantsuse meedia teatel oli see 30-aastane Egiptuse kodakondsusega mees, kes on ka varem Pariisis vargusi toime pannud.

Pariisi prokuröri sõnul jooksid politseinikud ajaga võidu, kuna kardeti, et varas üritab kallist teemantsõrmust müüa. Kott koos sõrmusega tagastati Napoleoni järeltulijale ja ta kihlatule. 

Napoleon III otsene järeltulija Jean-Christophe Napoleon töötab Londonis investeerimispankurina.

Krahvinna Olympia von Arco-Zinneberg on saksa tuntud krahvi Riprand von Arco-Zinnebergi ja ertshertsoginna Maria Beatrice von Austria-Este tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles