Malis teenistust lõpetav Eesti jalaväerühm käis viimast korda patrullis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estpla-28 linnapatrull Gaos.
Estpla-28 linnapatrull Gaos. Foto: Eesti Kaitsevägi

Peatselt Malis operatsioonil Barkhane nelja kuu pikkuse teenistuse lõpetav Eesti jalaväerühm Estpla-28 patrullis pühapäeva varahommikul viimast korda enne Eestisse naasmist Gao linna lähiümbruses.

Rühmaülem leitnant Mart Voolaiu sõnul oli viimane patrull eriline seetõttu, et patrulli tegid kaasa ka möödunud nädalal Malisse saabunud ja praeguselt üksuselt vastutuse üle võtva jalaväerühma Estpla-30 võtmeisikud. «Minu ülesanne oli patrulli jooksul tutvustada uue rühma liikmetele Gao linna ja selle lähiümbrust, et neil tekiks arusaam meie vastutusalast,» ütles leitnant Voolaid.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas mille eesmärgiks on toetada viie riigi ehk Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja  Tšaadi võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka euroopasuunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles