Töötüli: bussijuhid nõuavad 1200-eurost kuupalka (9)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuht. Pilt on illustreeriv.
Bussijuht. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Transpordi ametiühing soovib, et alates 2020. aastast oleks täiskohaga töötava bussijuhi miinimumtöötasu 1200 eurot kuus. Kuna ettevõtted ei taha nii palju maksta, mindi töötüli lahendamiseks riikliku lepitaja juurde.

Transpordi ametiühing ja bussifirmasid esindav autoettevõtete liit on alates eelmise aasta lõpust pidanud uue laiendatud valdkondliku kollektiivlepingu sõlmimiseks läbirääkimisi. Kuna läbirääkimistel ei ole kokkuleppele jõutud, pöördus ametiühing töötüli lahendamiseks riikliku lepitaja poole.

Ametiühingu peamine soov on sektori tasandil kokku leppida, et bussijuhi tööd väärtustataks ning alates 2020. aastast hakkaks kehtima uus bussijuhi miinimumtöötasu.

Ametiühingu juhatuse esimees Üllar Kallas ütles pressiteate vahendusel, et reisijateveo sektoris on olukord väga kriitiline ning bussijuhtide miinimumtöötasu vajab olulist korrigeerimist.

«Täna kehtiv bussijuhi miinimumtöötasu on 945 eurot, ametiühingusse kuuluvad bussijuhid soovivad aga, et alates 2020. aastast oleks täiskohaga töötava bussijuhi miinimumtöötasu 1200 eurot,» märkis Kallas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles