Pilt ja video: puiduhakkur järab maamessi platsi tarvis läbi 400 tihumeetrit puitu

Tartu Postimees
Copy

Täna müriseb Tartu Näituste messiväljakul puiduhakkur, mis päeva jooksul toodab 400 tihumeetrist palgist umbes 1200 kuupmeetrit hakkpuitu. Hakkega kaetakse maamessi ekspositsioonialad ja käiguteed.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul valmib hakkpuit esimest korda just messiterritooriumil. Selle tarvis toodi palgikoormad kohale juba märtsis, kui ilm veel metsatöid soosis. «Hakkpuidust teed ja platsid on maamessi lahutamatu osa, mis loob sündmusele erilise hõngu,» märkis Kikkul.

Nagu ka varasematel aastatel, leiab ka tänavu hakkpuit pärast messi uue otstarbe Tähtvere spordipargi terviseradadel. «Puiduhake on hea taakasutatav materjal ja meil on hea meel, et saame anda panuse terviseradade uuendamiseks,» ütles korraldaja.

Usinasti kerkib ka maamessi linnak, kuhu püstitatakse messi tarvis 1200 ruutmeetri suurune D-hall, 800 ruutmeetril laiuv loomade paviljon, 600-ruutmeetrine taluturu paviljon ning toidupromenaad.

Maamess on Eesti suurim mess, mis toob tänavu kokku 480 põllumajandus-, metsandus-, aiandus- ja toidutootmisettevõtet tosinast riigist.

Tänavune maamess algab Tartu Näituste messikeskuses ja selle ümber 25. aprillil ning kestab 27. aprilli õhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles