Video: oma pea külge uut keha soovinud mees loobus operatsioonist naise ja lapse tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Valeri Spiridonov
Valeri Spiridonov Foto: Sergei Fadeichev /TASS/Scanpix

Ratastoolis olev venelane Valeri Spiridonov tahtis olla maailmas esimene inimene, kellele oleks tehtud operatsioon, milles tema pea oleks siirdatud teise inimese keha külge, kuid  ta loobus sellest, kuna tal on ilus naine ja laps.

Sellise siirdamise tahtis läbi viia itaalia kirurg Sergio Canavero ja ta oleks seda teinud Hiinas, kus ei ole sellist operatsiooni keelavaid seadusi, teatab dailymail.co.uk.

33-aastasel mehel diagnoositi aastaid tagasi pärilik spinaalne lihasatroofia ehk Werding-Hoffmanni haigus, mille tõttu võib elu üsna lühikeseks jääda.

Valeri Spiridonov
Valeri Spiridonov Foto: Kirill Kallinikov / RIA Novosti/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Floridas elav venelane, kes on magistrikraadiga arvutiinsener, teatas Briti ITV kanali hommikusaates «Good Morning, Britain!», et ta loobub siirdamisoperatsioonist oma naise Anastasia Panfilova ja möödunud aasta novembris sündinud poja tõttu.

«Mul on perekond ja vastutus. Tahan näha oma poega kasvamas. Ma ei suuda oma naisest ja lapsest kaua eemal olla. Operatsioon, mida ma varem tahtsin, et terve keha saada, on nüüd päevakorrast maas,» sõnas mees.

Spiridonovi teatel sündis ta laps USAs, kus arstid uurisid pärast tema sündi, kas tal võib olla ka Werding-Hoffmanni haigus, kuid seda ei leitud.

«Tänan jumalat, et mu pojal ei ole minu haigust, ta on terve,» sõnas mees.

Venelasele ebatavalise operatsiooni teha plaaninud kirurgi Sergio Canavero sõnul on tänapäeva meditsiin juba sellisel tasemel, et pea- ja kehasiirdamine ei ole ulme ja patsient jääb sellises operatsioonis ellu.

Canavero teatel on ta teinud mitmed pea- ja kehasiirdamise katseid ahvidega ja kõik need on õnnestunud.

Dr. Frankensteini hüüdnime saanud Canavero töötab Hiinas, kus ta teeb jätkuvalt ahvidega katseid ja jätkab uurimist, kuidas keerulist operatsiooni ohutult teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles