Teetööd vajutavad pitseri isegi Hauka laadale

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti viies maakonnas tuleb autojuhtidel tänavu arvestada rohkete teetöödega.
Lõuna-Eesti viies maakonnas tuleb autojuhtidel tänavu arvestada rohkete teetöödega. Foto: Margus Ansu

Maanteeamet panustab sel aastal ligi 1800 kilomeetri riigiteede ehitamiseks ja remontimiseks 179 miljonit eurot, millest pea kolmandik kulub Lõuna-Eestis Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Võru- ja Valgamaal.

«Töösse läheb hästi palju objekte, meil on tänavu selleks 56 miljonit eurot, mis on veerandi võrra rohkem kui mullu,» ütles maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja Oleg Lužetski. Suuremaid objekte on viis-kuus. Üks neist ongi Jõgevamaal Pikknurme ja Puurmani vahel 4,7-kilomeetrisel lõigul 2 + 1 möödasõiduradade ehitamine. Selleks kulub veidi üle 5,7 miljoni euro, töödele tuleb punkt panna hiljemalt detsembris.

Kõige kallim, hinnanguliselt 7,6 miljoni eurone töö võetakse käsile aga Võrumaal Antslas, kus maanteeamet laseb ümber ehitada kaks väikelinna läbivat riigimaanteed. Kas tõesti võib alati rahvarohke Hauka laat ohus olla? «Oleme Hauka laadaga arvestanud,» kinnitas Oleg Lužetski. «Enne laata teeme linna selleks võimaluste piires korda ning laada ajaks katkestame seal tööd.»

5,5 miljonit eurot on kavandatud Riia–Pihkva maantee viimase osa ümberehitamiseks. Venemaale Mercedeste vedamiseks kasutatava Põlva–Karisilla maantee lõpu, Niitsiku–Karisilla ümberehitamiseks kulub eeldatavalt 4 miljonit eurot. Lisaks läheb ümberehitamisele ka selle maantee algus Põlva külje alt Rosmalt kuni Sooharani. Seega peaks Põlva–Karisilla maantee aasta lõpuks otsast lõpuni korras olema.

Kordades odavam töö on Tartus juunis ees ootamas Variku viadukti vuukide vahetus ja maanteesilla asfaltimine, kuid et tegu on suure liiklusega viaduktiga, tekitab see remont autojuhtidele oma kuu aega ebamugavusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles