Peaminister: Rootsi kaitseb suhetes Venemaaga oma seisukohti (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven.
Rootsi peaminister Stefan Löfven. Foto: Rüdiger Wölk / imago images / Rüdiger Wölk / Scanpix

Rootsi arvestab heade suhetega Venemaaga, kuid ei ole valmis selle nimel loobuma oma seisukohtadest välispoliitilistes küsimustes, ütles peaminister Stefan Löfven täna Peterburis.

«Tahame, et meil oleks Venemaaga head suhted, kuid samas ei loobu me asjadest, millesse usume ja milles on meil teistsugused seisukohad,» vastas Löfven Arktika foorumil küsimusele, kas tema kohtumine Vene presidendiga näitab seda, et Rootsi ei hooli enam Krimmist ja teistest küsimustest, milles on Venemaaga eriarvamusel.

Peaministri sõnul on Rootsi meelestatud koostööle ja suhete parandamisele Venemaaga, kuid «jääb kaitsma oma põhimõtteid.»

«Tulin siia, sest Arktika nõukogu ja Arktika piirkond on Rootsile väga tähtis. Tulime siia koostööks, aruteluks, et rääkida asjadest, mida me saame teha kliimamuutuste tagajärgede leevendamiseks, kuidas muuta Arktika õitsvaks piirkonnaks,» seletas Rootsi peaminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles