Leht: Saaremaa lennuliinile tuleb 46-kohaline lennuk

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennik. Illustreeriv foto.
Lennik. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus

Leedu firma Transaviabaltika hakkab Tallinna-Kuressaare lennuliini teenindama 46-kohalise ATR42-300 tüüpi lennukiga, kirjutab Saarte Hääl.

Seni on Transaviabaltika nii Kärdla kui ka Kuressaare liini teenindanud 19-kohalise Jetstreamiga.

Maanteeamet tunnistas suursaarte ja mandri vahelises lennuhankes nii Kuressaare kui ka Kärdla liinil edukaks JSC aviation company «Transaviabaltika» pakkumuse. Lepingut sõlmitud veel ei ole, kuna lähtuvalt riigihangete seadusest kehtib 15 päeva lepingu sõlmimise keeld, ütles maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson BNS-ile.

Lepingute eeldatav maksumus on 25,5 miljonit eurot, millest riigi dotatsioon Kuressaare liinile on ligi 19,3 miljonit eurot ning Kärdla liinile 6,2 miljonit eurot. Transaviabaltikaga sõlmitavate lepingute maht selgub paari nädala jooksul.

Riik alustas Tallinna ja suursaarte vahelistele liinidele lennuettevõtte otsimist möödunud aasta juulis, kuna praegune leping lõpeb 31. mail.

Maanteeameti otsust tunnistada Transaviabaltika pakkumine edukaks saab vaidlustada halduskohtus 15 päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse ning hanke alusdokumentides kehtestatud tingimustel ehk 1. juunist lepingusse ei jõuta, jätkab Transaviabaltika siiski senise vedajana Kuressaare ja Kärdla liinide teenindamist.

Kui avaliku teenindamise leping lõpeb enne vaidlustuse või kaebuse lahendamist, võib maanteeamet ühistranspordiseaduse kohaselt pikendada seni liini teenindanud ettevõttega lepingut kuni kahe aasta võrra samadel või uutel tingimustel kuni uue vedaja leidmiseni.

Samuti võib maanteeamet sõlmida riigihanke korraldamise põhimõtetest lähtudes avaliku teenindamise otselepingu, aga mitte kauemaks kui kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles