Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Toome teieni Raadio Elmar 14. nädala muusikauudised. Victor Crone esineb Eurovisiooni esimeses poolfinaalis neljateistkümnendana, Nedsaja Küla Bänd sai valmis plaadi ning läheb tuurile, 14.aprillil toimub «Kõigi Eesti laul».

Victor Crone esineb Eurovisooni esimeses poolfinaalis neljateistkümnendana

Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad avaldasid poolfinaalide esinemisjärjekorrad. Eesti esindaja Victor Crone astub esimeses poolfinaalis lavale 14. võistlejana.

Esimeses, 14. mail toimuvas poolfinaalis on 17 võistlejat, kokku osaleb tänavusel võistlusel 41 riiki. Esinemisjärjekorra otsustasid ka sel aastal lauluvõistluse produtsendid, vahendas veebileht Eurovision.tv.


Eesti muusikaprodutsent Roderic H murrab välismaiste raadiojaamade playlistidesse

Eesti muusikaprodutsendil Roderic H-l on ilmunud uus singel «Mistakes» saksa SWUTCH music RUN FREE leibeli alt. Laulus teeb kaasa briti laulja Sergi.

Tegemist on suvise tantsulise looga, mis on edukas juba mitmete välismaiste raadiojaamade playlistides. 

Laul räägib sellest, kuidas me kõik teeme elus vigu, kuid ärgem laskem ennast sellest liigselt negatiivselt mõjutada. Selg sirgu ja rohkem positiivset mõtlemist!


14. aprillil toimub «Kõigi Eesti laul»

Facebooki algatus Kõigi Eesti korraldab 14. aprillil Tallinna Lauluväljakul kontserdi «Kõigi Eesti laul».

Kontserdil esinevad Ewert and The Two Dragons, Ivo ja Robert Linna, Revals, Lenna, Svjata Vatra, NOËP, Mari Kalkun, PX Band, Tanel Padar, Synne Valtri Band, Stefan ja Idealnõje Ljudi.

Ürituse eestvedajad kommenteerisid kontserti nii: «Suured muutused meie koduloos on juhtunud siis, kui tuleme kokku ja tegutseme ühiselt. Meid on piisavalt palju, et midagi muuta, ja piisavalt vähe, et tulla ühele väljakule ja kokku leppida, kuidas edasi läheme.»

«Kõigi Eesti Laul» toimub Tallinna Lauluväljakul 14. aprillil kell 15-18.

Algatus Kõigi Eesti käivitati märtsi keskel. Selle taga on mitmed kultuuri- ja ühiskonnategelased ning ettevõtjad. Liikumise korraldusgruppi kuulub üle tuhande inimese ja sellel on Facebookis 27 000 jälgijat.


Nedsaja Küla Bänd sai valmis plaadi ning läheb tuurile

Nedsaja Küla Bändi esimene stuudioalbum on poelettidele jõudnud. See kannab pealkirja  «Paksu metsa vahel» ning võtab kokku bändi esimeste aastate loomingu. Setomaalt pärit kollektiiv annab aprillis ja mais kümme esitluskontserti üle Eesti.

«Paksu metsa vahel» toob hästi välja bändi helipildi mitmekesisuse. Nedsaja Küla Bändi liige Toomas Valk iseloomustab, et plaadilt leiab nii rõõmsaid ja naljakaid kui ka sügavaid ja rahulikke lugusid.  Tema sõnul võiks see muusika võiks generatsioone ühendada.

Lisaks omaloomingulistele paladele on albumil mitmeid hitte nii Eestist kui ka välismaalt, need on saanud uue kõla või tõlkesõnad.

Nedsaja Küla Bänd ühendab kolme pillimeest karmoškal, kitarril ja basskitarril. Kokku on segatud väga laiahaardeline peomuusika kompott. Sel suvel esineb Nedsaja Küla Bänd mitmetel suurematel laatadel ja suvefestivalidel.


Ilmus Mick Pedaja filmimuusika album

Mick Pedaja avaldas märtsi lõpus linastunud Martti Helde mängufilmi «Skandinaavia vaikus» filmimuusika albumi.

Pedaja sõnul alustas ta kirjutamist 2016. aasta sügisel, novembris, kui oli sügisene tubane aeg. Koos režissöör Marrti Helde ja produtsendi Elina Litviovaga korraldati õues koosolekuid ning see andis inspiratsiooni muusika kirjutamiseks.

Micku sõnul oli loomisprotsess  loomupärane ning hõljuv. Filmis esineb nii minevikust ja vaikimisest lahendamata asjaolude tõttu tulnud kurbust kui ka muusikast tulevat helgust. Lood ning film on ühiskonda peegeldavad ning puudutavad tugevalt meie ühiskonna valupunkte.


Merit Männiste vahetas artistinime ning avaldas uue loo

Lauljatar Merit Männiste artistinimeks on nüüdsest lihtsalt Merit, ning ilmunud on tema uus singel «Vaikides».

Muusika autoriteks on Peeter Kaljuste ja Priit Pajusaar, sõnad on kirjutanud Stina Märtson.

Merit ise ütleb, et see on lugu endasse süüvimisest. Vahel on hea mitte midagi teha ja enda jaoks aega võtta vaikuses, siis kuuled enda mõtteid kõige selgemini.


Räppar ROM tähstab kümnendat aastat räpiskeenes

Räppar ROM avaldas koos superstaarisaatest tuntud Anelle Tammega uue muusikavideo tähistamaks kümnendat aastat räpiskenes. 

Senisele loomingule tagasivaatav muusikavideo filmiti mitmetes kohtades üle Eesti. ROM kommenteerib: «Ma alustasin muusikaga tegelemist täpselt 10 aastat tagasi aprillis ning otsustasin selle puhul teha muusikavideo, mis näitaks, kuidas olen jõudnud siia, kus ma hetkel olen.» Räppar lisab: «käisime läbi mitmed kohad, kus varasemad muusikavideod filmitud on, et tekitada niiöelda deja-vu efekti.»

Uus muusikavideo on filmitud Kundas, Rakveres ja Tallinnas noorte andekate videomeistrite Keit Fokini, Karl-Erik Ljäkini ja Henry Maasiku poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles