KCNA: Kim kutsus kokku Põhja-Korea parteiladviku kohtumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un 4. aprillil ringreisil Samjiyoni maakonnas.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un 4. aprillil ringreisil Samjiyoni maakonnas. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un kutsus kolmapäeval kokku valitseva Töölispartei ladviku kohtumise, et tegeleda tema sõnul «valitseva pingelise olukorraga», vahendas riiklik uudisteagentuur KCNA. 

Töölispartei keskkomitee kohtumine tuleb päev enne seda, kui USA president Donald Trump ja Lõuna-Korea president Moon Jae-in arutavad Washingtonis Põhja-Koreaga peetavate tuumadesarmeerimiskõneluste edasist saatust. 

KCNA näis oma teadaandes viitavat sellele, et Kim keskendub kohtumisel Pyongyangi jõupingutustele arendada stalinistliku riigi majandust. 

Teisipäeval andis Kim kohtumisel kõrgete ametnikega neile käsu näidata «revolutsiooni- ja ülesehitustöö meistritele kohast suhtumist valitsevas pingeolukorras ja viia ellu Partei uut strateegilist liini», edastas KCNA. 

Mullu aprillis kuulutas Põhja-Korea liider, et võimupartei uueks «strateegiliseks liiniks» saab «sotsialistliku majanduse ülesehitamine» ja riigi tuumaprogramm on lõpule viidud.  

Kim esitas «süvaanalüüsi parteis ja riigis kiiret lahendamist vajavatest teemadest», edastas uudisteagentuur, lisades, et kolmapäevasel keskkomitee kohtumisel «otsustatakse uus orientatsioon ja uued võitlusviisid kooskõlas valitseva revolutsioonilise olukorra vajadustega». 

Neljapäeval alustab aastainstungjärku Põhja-Korea nukuparlament. 

Trumpi ja Kimi teine tippkohtumine lõppes veebruari lõpus Vietnamis kavandatust varem ja ilma kokkuleppeta, kuid lubadusega kõnelusi jätkata. 

Põhja-Korea asevälisminister ütles märtsis, et riik kaalub tuumarelvitustamiskõneluste peatamist Ühendriikidega, kui viimasel ajal on olnud märke, et Pyongyang tahab neid siiski jätkata ja on huvitatud kolmandast tippkohtumisest USA-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles