Vene aseminister: NATO ei osale ka seekord Moskva julgeolekukonverentsil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asekaitseminister Aleksandr Fomin.
Vene asekaitseminister Aleksandr Fomin. Foto: Alexei Yereshko / Alexei Yereshko/POOL/TASS/Scanpix

USA ja teised NATO liikmesriigid ei nõustunud osalema 23.-25. aprillil Moskvas peetaval rahvusvahelise julgeoleku konverentsil, ütles Vene asekaitseminister Aleksandr Fomin täna.

«Nagu varasematelgi aastatel kutsusime me kõiki, seal hulgas kõiki NATO riike ja alliansi sõjalist ja poliitilist juhtkonda. Aga USA keeldus osalemast ja Euroopa riigid hoidusid niinimetatud euroatlantilise solidaarsuse põhimõttest juhindudes samuti kontaktidest Vene kaitseministeeriumiga,» ütles Fomin usutluses ajalehele Argumentõ i Faktõ.

«Nende puudumisest hoolimata oleme teinud konverentsil osalejatele ettepaneku rääkida Süüria ja Iraagi taastamisest ning põgenike tagasipöördumisest, kogu piirkonna stabiliseerimisest ja terrorismi teistesse piirkondadesse leviku takistamisest,» lisas ta.

Konverentsil käsitletakse mitmeid Euroopa, Aasia, Aafrika ja Ladina-Ameerika piirkondade julgeolekuaspekte. 

«Korraldatakse eraldi sessioon »Raketitõrje ja kosmoserelvad«. Selle põhiteemad saavad olema kosmoserelvade uued arengusuunad, raketitõrjesüsteemide täiustamine ja nende esmalöögi vahendina kasutamine,» lisas Fomin.

«Selle arutelu tähtis blokk on vaevaga loodud relvastuskontrollisüsteemi purunemine,» rõhutas ta.

Fomin ütles, et analüüsitakse ka hübriidsõdu ja nõndanimetatud värvilisi revolutsioone, küberohte ning Arktika väljakutseid.

Vene kaitseministeerium saatis kutse 124 riigile ning osavõttu on kinnitanud üle 100.

NATO esindajad ei ole viimastel aastatel Moskva julgeolekukonverentsil osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles