Tartu Uues Teatris esietendub Kadri Noormetsa uuslavastus

Kultuuritoimetus
Copy
«Mobiilsed definitsioonid».
«Mobiilsed definitsioonid». Foto: Tartu Uus Teater

Tartu Uues Teatris on esmakordselt lavastamas Kadri Noormets. 12. aprillil esietendub tema lavastus «Mobiilsed definitsioonid». Lavastuse trupis on lisaks Noormetsale veel näitleja Ivo Reinok, muusik Andres Lõo, dramaturg Aare Pilv ja valguskunstnik Karl Marken.

Lavastuse tutvustus ütleb: toas on diivan, maal, laud ja linik ning liigutav olukord. See lugu puudutab komplekte, milleni oleme jõudnud me ise, komplekte, mida võime vaid aimata, komplekte, mida serveerivad süsteemid ning komplekte, millest neil aimugi pole. See lugu läheb nagu kellelegi külla, kus peaks jutuks tulema kaasaja isedefineerimise olulisus ja muud omavastutuse teemad. Ent küla peale üksi ei saa kindel olla.

Käesolev lavastus algas 2016. aasta sügisel, mil teatrisarja “Sajandi lugu” raames esietendus kadrinoormetsa “tõotatud maa” (Sõltumatu Tantsu Lava), mille kavalehe pealkiri oli “mobiilsed definitsioonid”. Kavalehe tekst avaldati mõne kuu pärast ka ajakirja TeMuKi avaveerus. Tekst andis proovide käigus üles kerkinud sõnadele ja üldtuntud mõistetele omapoolsed seletused - mobiilsed definitsioonid.

Lavastusprotsess jätkus sama aasta hilissügisel, kui Tartmusis avanesid kadrinoormetsa “hüljatud arhitektuuri momendid”. Sel hetkel tulid mängu ruumi neljas seinas paiknevad erinevad diivanid. Järgmine samm oli 2017. aasta sügisel, mil kadrinoormetsa “maandatud tõotuse” meeskonnaga liitusid Kanuti Gildi SAALis Ivo ja Andres. See tähendas põlvist nõrgaks võtvat huumorit, mis kunagi ei hüüa tulles ning mis alati jääb kulisside taha, meie vaimule toiduks. 

Tulekul on ainult 6 etendust: 12+13+16+17+19+20 aprill 19:00 Tartu Uues Teatris. Piletid saadaval uusteater.ee ja teatri kassast aadressil Lai 37 (avatud tööpäeviti 12-16ni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles