Kiri: ärge muretsege, hakake elama!

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Lääne-Virumaalt parlamenti valitud ekspeaminister Taavi Rõivas kirjutas Virumaa Teatajas, et ta tunneb ühiskonnas laialdast hirmu ja muret sellepärast, et läbirääkimistelaua taha kutsuti EKRE, mitte reformierakond. Võibolla pole ma õige eestlane, aga mina ei tunne muret ega hirmu. Ei saa öelda, et ma ei karda kedagi ega oota kelleltki midagi. Igaühel on omad hirmud.

Kirjutasin juba valimiste eel, et ükskõik milline koalitsioon tekib, Eestiga midagi hullu ei juhtu, taevas maa peale ei kuku ja elu läheb edasi. Ükski koalitsioon ei saa Eesti elu pea peale pöörata, sest Eesti ei ole diktatuuririik. Oleme tugeva kodanikkonnaga demokraatlik riik.

Ka mulle ei meeldi mõned EKRE väljaütlemised. Ei ole minu stiil, aga on neid, kellele need meeldivad. Loota, et läbirääkimistelaua taga, kus mängus on võim, lähtutakse eetikast, on enesepettus. Seal valitseb matemaatika ja pragmaatika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles