Khashoggi poeg eitas kohtuvälise lahendi arutamist Saudi võimudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseinikud sisenemas Saudi Araabia konsulaati Istanbulis.
Türgi politseinikud sisenemas Saudi Araabia konsulaati Istanbulis. Foto: Can Ozer / ZUMAPRESS.com

Tapetud Saudi Araabia ajakirjaniku Jamal Khashoggi poeg eitas kolmapäeval väiteid, nagu ohvri perekond peaks kuningriigi võimudega kõnelusi kohtuvälise lahendi leidmiseks. 

"Hetkel protsess kestab ja mingit kokkuleppe arutelu pole olnud ega pole praegu," seisis Jamal Khashoggi vanima poja Salah Khashoggi Twitteri leheküljel tehtud avalduses. 

"Jamal Khashoggi oli austatud ja tunnustatud ajakirjanik ja isamaaline Saudi Araabia kodanik. Viimased katsed määrida tema mainet ja põhjustada uusi erimeelsusi on haiged ja moraalitud," lisas poeg.

Salah Khashoggi sõnul ei tohi ükski kolmas osapool sellel teemal sõna võtta ja asjast võivad rääkida vaid ohvri lapsed ja advokaat.

Ajaleht Washington Post kirjutas kuu alguses, et nende informatsiooni kohaselt saavad tapetud ajakirjaniku lapsed Saudi Araabia võimudelt kingiks maju ja neile tehakse igakuulisi makseid.

Saudi ametnikud tapsid Khashoggi 2. oktoobril kuningriigi Istanbuli konsulaadis ja tükeldasid tema surnukeha. Saudi võimud püüdsid esialgu mõrva maha salata ja tunnistasid seda alles mitu nädalat hiljem välisriikide survel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles