Video: Kim Jong-un nõuab lööki sanktsioonide kehtestajatele

BNS
Copy

Põhja-Korea liider Kim Jong-un kutsus riiki neutraliseerima sanktsioonide mõju ja ärgitas andma sanktsioonide kehtestajatele tõhusat lööki, vahendas riigimeedia.

Need olid Kimi esimesed ametlikud märkused Põhja-Korea positsiooni teemal tuumadesarmeerimiskõnelustes pärast tulemusteta lõppenud tippkohtumist USA presidendi Donald Trumpiga veebruari lõpus Vietnamis. 

Trump võõrustab täna Valges Majas Lõuna-Korea presidenti Moon Jae-ini aruteluks tuumarelvitustamiskõneluste edasise käekäigu üle. Kim andis eile valitseva Töölispartei ladvikule korralduse liikuda edasi strateegiaga sanktsioonide õnnestamiseks, vahendas riiklik uudisteagentuur KCNA. 

Tema sõnul annaks sotsialistliku majanduse arendamine tõhusa löögi vaenulikele jõududele, kes teevad verd täis valgunud silmadega valearvestuse, et sanktsioonid võivad Põhja-Korea põlvili suruda teatas KCNA.

Uudisteagentuuri teatel ei maininud Kim tuumarelvi ega kritiseerinud USA presidenti. 

Põhja-Korea asevälisminister ütles märtsis, et riik kaalub tuumarelvitustamiskõneluste peatamist Ühendriikidega, kui viimasel ajal on olnud märke, et Pyongyang tahab neid siiski jätkata ja on huvitatud kolmandast tippkohtumisest USAga.

ÜRO on kehtestanud Põhja-Koreale selle raketi- ja tuumaprogrammide eest mitu sanktsioonipaketti, mis on kinnistatud ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioonides, mis hõlmavad ka piiranguid nafta- ja kütusetarnetele Põhja-Koreasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles