Sõõrumaa annetas erakondadele 300 000 eurot (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart ja Urmas Sõõrumaa Laagna gümnaasiumi uue basseini avamisel.
Mihhail Kõlvart ja Urmas Sõõrumaa Laagna gümnaasiumi uue basseini avamisel. Foto: Mihkel Maripuu

Urmas Sõõrumaa annetas esimeses kvartalis erakondadele kokku 300 000 eurot, millest Keskerakond sai 160 000 eurot.

Sõõrumaa tegi 50 000 euro suuruse rahalise annetuse nii Reformierakonnale kui ka Isamaale, erakond Eesti 200 sai 40 000 eurot, selgub erakondade rahastamise järelevalvekomisjonile esitatud aruandest.

Keskerakonna juhitud Tallinna linn sõlmis 2006. aastal 30 aastaks kahe erafirmaga kümne kooli halduslepingud, millest viit haldab Urmas Sõõrumaale kuuluv OÜ Vivatex. Erafirmad investeerisid koolide korrastamisse, haldavad hooneid ning üürivad neid omakorda linnale.

Sõõrumaa ütles tunamullu, et eelistaks lepingute lõpetamisele nende muutmist osapooltele soodsamaks. Toonase linnapea Taavi Aasa sõnul on lepingute muutmine aga juriidiliselt võimatu.

Tallinn on firmadele, sealhulgas Riigi Kinnisvarale ASile (RKAS), teinud aastail 2008-2016 üürimakseteks koos remondi- ja hoolduskuludega linnakassast 100 miljoni euro ulatuses. Urmas Sõõrumaale kuuluv koolide haldusfirma Vivatex Holding on teeninud selle ajaga 15 miljonit eurot puhaskasumit.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles