Küllo Arjakas: millal toimus mälestusväärne trikolooriga ratsaretk Toompeale?

Küllo Arjakas
, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristimine Otepää kirikus ja nn. lipuretk.
Ristimine Otepää kirikus ja nn. lipuretk. Foto: Endel Rivers

Senini vaieldakse millal leidis aset muusikamehe Endel Jõgi hulljulge ratsaretk sinimustvalge lipuga mööda toonase Eesti NSV pealinna tänavaid. Ajaloolane Küllo Arjakas pakub välja omapoolse lahenduse sellele mõistatusele.

Ajaloolased teavad hästi, et nii mõnigi kord tuleb uute ja põhjalikumate allikate ilmnemisel varem avaldatud seisukohti täiendada või täpsustada. Paraku tuleb teatud juhul koolipoisi kombel öelda, et nüüd on ikkagi tegemist vea parandusega.

Nimelt ilmus 23. veebruaril 2013 PM lisas AK allakirjutanu artikkel «Uskumatu ilmutus 24. veebruaril 1987: Sinimustvalgega ratsanik Tallinna vanalinnas». Kirjatöö käsitles bändides Argos, Proov 583, Magnetic Band, GGG, Linnu Tee jt esinenud kitarristi Endel Jõgi paarikümneminutilist ratsaretke läbi Tallinn vanalinna Toompeale, hõlstis ratsanik kandmas sinimustvalget lippu. Tänase teadmistega tuleb nentida, et see kindlasti ei toimunud 24. veebruaril 1987.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles