Fotod: Tallinna uueks linnapeaks valiti Mihhail Kõlvart (50)

Copy

Tallinna linnavolikogu valis täna Tallinna uueks linnapeaks keskerakondlase Mihhail Kõlvarti.

Senise linnavolikogu esimehe Kõlvarti poolt hääletas 45 saadikut ning vastu 25. Ühtegi kehtetut sedelit ei olnud. Kõlvarti vastu hääletasid Reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatide fraktsioon.

Tallinna eelmine linnapea Taavi Aas (Keskerakond) valiti riigikogusse ning on nüüd majandusministri kandidaat.

«Pean oluliseks märkida, et osutusin valituks sümboolsel aastal – eelmisel aastal tähistasime Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva, aga see aasta on eesti keele aasta ning tähistame ka 150 aasta möödumist esimesest üldlaulupeost,» märkis vastne linnapea.

Ta rõhutas, et eesti keel on riigi sümbol. «Eesti keel on eesti inimese identiteedi selgroog ja eesti kultuuri alus. Iga inimene, kes elab Eesti riigis, peab mõistma eesti keele tähtsust ning tajuma selle kultuurilist konteksti. Samas peame teadvustama, et ka venelastele ja teistele rahvustele, kes elavad meie kõrval, on nende enda keel ja kultuur oluline. Kultuurid rikastavad üksteist siis kui nende vahel ei ole vastuseisu, kui kultuuri kandjad tunnevad ennast vabalt ja toetavad teineteist,» ütles Kõlvart.

2017. aasta sügisest linnavolikogu esimehena töötanud Mihhail Kõlvart oli aastatel 2011-2017 Tallinna abilinnapea, kureerides hariduse-, kultuuri-, spordi, noorsootöö- ja integratsioonivaldkondade tegevust. Mihhail Kõlvart on Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige.

Mihhail Kõlvart asub linnapea ametikohale homsest.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles