Lauri Hussar: «süvariik» ei lähe niisama üle (19)

Lauri Hussar
, poliitik (Eesti 200)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Hussar
Lauri Hussar Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti poliitikasse on viimaks täielikult sisse toodud USAs ja Euroopas edukaks osutunud mõttelaad. Seda võib nimetada trumpismiks, kultuurisõjaks või selle ideoloogia ühe ristiisa Trumpi kampaaniameistri Steve Bannoni järgi Bannoni palveraamatuks, kirjutab poliitik Lauri Hussar (Eesti 200).

Suur osa nende leksikast on välja mõeldud. Näiteks müütilisest süvariigist jutlustamine mõjub kui peatükk Tolkieni teosest. Kõige grotesksemalt mõjub selle juures tõsiasi, et sõna süvariik ei leidnud koalitsiooniläbirääkimiste laua taga mitte kordagi isegi mainimist.  Kui nii, siis saab süvariigi juurest edasi minna vaid lamemaa juurde.

Kogu selle ühiskonda tappidest lahti kiskuva ja lammutava ideoloogia eesmärk on muutus. Milleni see muutus viib, ei ole enam oluline, sest ka tegijad ise ei tea, milleni see viia võib. Kahjuks ei ole see neile isegi enam tähtis, sest eesmärgiks on vaid poliitilise võimu haaramine.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles