Martin Repinski mantlipärijaks Jõhvis sai Max Kaur

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu esimees Eduard East pani uuele vallavanemale Max Kaurile kaela ametiketi.
Volikogu esimees Eduard East pani uuele vallavanemale Max Kaurile kaela ametiketi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavolikogu valis riigikogusse lahkunud Martin Repinski asemel uueks vallavanemaks senise abivallavanema Max Kauri. 

Max Kauri poolt hääletas 13 volikogu liiget, kes kuuluvad Jõhvis võimulolevasse Keskerakonna ja valimisliidu Jõhvi - meie kodu koalitsiooni. 

Kauri ametipalgaks määras volikogu 3600 eurot, nagu oli ka tema eelkäijal Martin Repinskil.

Kauri ettepanekul kinnitas volikogu vallavalitsuse liikmeteks abivallavanemad Aleksei Naumkini ja Viktoria Tsventarnaja. Nende ametipalgaks määrati 3000 eurot. 

Veidi enam kui üheksa kuud vallavanema ametis olnud ja nüüdsest juba riigikogust palka saavale Martin Repinskile määrasid koalitsioonisaadikud lahkumishüvitiseks nelja kuu palga ehk 14 400 eurot. Repinskile nii suure hüvitise määramine tekitas kõvasti pahameelt opositsioonisaadikute seas. 

Max Kaur ütles Põhjarannikule, et soovib Jõhvis lõpuni viia pooleliolevad projektid, alustada võimaluse korral uue raamatukogu ehitamist ja hoida töörahu. Erik Kalda küsimusele, kas ta peab töörahu hoidmise all silmas vallandamiste lõpetamist, hoidus Kaur vastamast. 

Vaada intervjuud videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles