Kuidas lätlased saavad omadega, aga meie mitte?

Ville Arike
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine NBA mängumees kalevlane Arnett Moultrie (sinises särgis) on Ogre lätlaste vahel hätta jäänud. FOTO: Raul Mee/Mollusk Media
Endine NBA mängumees kalevlane Arnett Moultrie (sinises särgis) on Ogre lätlaste vahel hätta jäänud. FOTO: Raul Mee/Mollusk Media Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Neli korvpallurit NBAs. Veel üle kümne Euroliigas ja teistes Vana Maailma tugevates sarjades. Trobikond noori NCAAs. Ventspils ja VEF Eesti-Läti liiga finaalis ja ainult kodustest mängijatest koostatud Ogre noolimas Eesti esiklubilt BC Kalev/Cramolt kolmandatki kohta. Tagatipuks ajab veel mitu lõunanaabrite klubi läbi ainult lätlastest mängijatega. Kuidas nemad saavad ja meie ei saa?

Võrdluseks. Kui TalTech kõrvale jätta, kasutavad kõik teised Eesti-Läti liiga klubid sel hooajal vähemalt kolme võõrmängijat. Kalev/Cramo niikuinii, aga jätame sellest loost tema koos Riia VEFi ja Ventspilsiga välja. Nemad mängivad kõrgemates sfäärides ehk VTB liigas ja eurosarjas ning peavadki oma tegemistele teistmoodi lähenema.

Peapõhjus: Lätis on kandepind laiem

«Rekordit» hoiab Rapla Avis Utilitas viie võõra passiga mängumehega. Tõsi, üks neist, tagaliiniliider Dominique Hawkins ei saa kahjuks koduses veerandfinaalseerias neil päevil meeskonda aidata, ent seda enam paistis tema puudumine silma Pärnu Sadamaga peetava seeria kolmapäevases avamatšis. Ning Rapla oli alles mõni aasta tagasi üks neist tiimidest, kes püüdis meeskonna omade peale üles ehitada. Vilgas noorte- ja kogukonnatöö käib endiselt edasi, kuid karmi paratamatusena tuleb võõrmängijaid appi võtta.

Talvel Rapla peatreeneri kohalt lahkunud Aivar Kuusmaa on aastaid olnud kogu asja sees ja ütleb otsustavalt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles