Graafik: riigikogu valimistel tagas edu erakonna paks rahakott

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimispidu endise NO99 teatri ruumides.
Reformierakonna valimispidu endise NO99 teatri ruumides. Foto: Raul Mee

Põhimõte «kes maksab, selle muusikat mängitakse» pidas enamjaolt paika ka seekordsetel riigikogu valimistel. Erakondade esimese kvartali kulude ja tulude aruannetest selgub, et kõige rohkem kergendas valimiskampaania jaoks rahakotti Reformierakond, kes valimised ka võitis.

Teisel kohal suuremate kulutajate seas on ootuspäraselt ka valimistel teiseks tulnud Keskerakond. Huvitavam on aga olukord Isamaaga, kes oli kulutuste arvestuses küll kolmandal kohal, kuid sai kõige rohkem annetusi.

Sügisel kõikus Isamaa Kantar Emori reitingute järgi veel valimiskünnise piirimail, detsembris ja jaanuaris kasvas erakonna toetus kaheksale protsendile. Kuid tugev kampaania tõi Isamaale valimistel lõpuks 11,5 protsenti häältest ja annetajatelt tõhusa rahasüsti saanud erakond jõudis lõpuks ette ka sotsiaaldemokraatidest.

Kulutuste tabeli teine üllataja on EKRE, kuid mõneti teistsugusel põhjusel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles