Endine kapo ametnik on Eesti-vastase luuretegevuse tõttu vahi all (53)

Martin Laine
, reporter
Copy
Kaitsepolitsei aastaraamatu esitlus.
Kaitsepolitsei aastaraamatu esitlus. Foto: Tairo Lutter

Täna teatas Kaitsepolitsei (kapo), et mõni nädal tagasi, 26. märtsil peeti kinni Vladimir Kulikov, endine kapo ametnik, keda kahtlustatakse Eesti-vastases luuretegevuses.

Presidendi Kotkaristi hõberistiga pärjatud Kulikov lahkus ametist 2012. aastal ning on edaspidi tegelenud noortetreenerina, teenides varasema vigastuse tõttu ka politseipensioni.

Kapo pressiesindaja Harrys Puusepp selgitas, et ilmselt läheneti Kulikovile siis, kui ta käis Venemaal reisimas ning seda pärast kapost lahkumist.

«Oleme aastaid rääkinud sellest, kui suur oht on neil, kel on või on varem olnud riigisaladuse luba. Oleme alati soovitanud neil hoiduda Venemaale reisimisest. Antud juhul see risk ka realiseerus,» ütles Puusepp.

Vladimir Kulikov (esiplaanil) sai 2017. aastal sambotreenerina linnavalitsuselt tunnustuse ja 600 eurot. Tema hoolelaune teenis Venemaal toimunud sambo maailmameistrivõistlustel pronksmedali. Ilmselt käis Kulikov sambotreeneri kohustustega seoses idanaabreid korduvalt külastamas.
Vladimir Kulikov (esiplaanil) sai 2017. aastal sambotreenerina linnavalitsuselt tunnustuse ja 600 eurot. Tema hoolelaune teenis Venemaal toimunud sambo maailmameistrivõistlustel pronksmedali. Ilmselt käis Kulikov sambotreeneri kohustustega seoses idanaabreid korduvalt külastamas. Foto: Raepress

Kulikovi kahtlustatakse paragrahvide järgi, mis kirjeldavad Eesti Vabariigi vastu suunatud luuretegevust ja selle toetamist ning Eesti-vastase suhte loomist ja pidamist.

«Tegemist oli väga teeneka töötajaga,» kostis kapo peadirektor Arnold Sinisalu.

«Ei saa täielikult välistada, et paragrahve täpsustatakse ja võivad ilmneda ka riigireetmise tunnused,» nentis peadirektor. «Kuid hetkel tõendeid selle kohta pole.»

Kuna eeluurimine on alles alguses, ei soovinud politsei rohkem infot Kulikovi tegevuse kohta avaldada.

Kulikov on enda vahistamist üritanud vaidlustada, kuid seni tulutult.

Kulikov on pärjatud 1995. aasta kaitsepolitseiniku tiitliga.

Kommentaarid (53)
Copy
Tagasi üles