TERVIS: Närvipõletik ei hüüa tulles

Kristina Õun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Närvipõletiku ja -kahjustuse korral võivad lisanduda erinevad aistingud nagu külma-, kuumatunne ja nii-öelda sipelgate jooksmise tunne ehk paresteesiad,” räägib perearst Kairi Rohtla.
Närvipõletiku ja -kahjustuse korral võivad lisanduda erinevad aistingud nagu külma-, kuumatunne ja nii-öelda sipelgate jooksmise tunne ehk paresteesiad,” räägib perearst Kairi Rohtla. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Inimese kehas on miljardeid närve, mis saadavad pea- ja seljaajusse sõnumeid, kui oleme näiteks puutunud midagi tulist või nõelaga sõrme torganud. Kui selline sõnumite saatmine on häiritud, tekivad probleemid. 

Närvivalu ehk neuralgia võib end ilmutada mitmes erinevas vormis – kipitada, torkida, hullemal juhul sarnaneda tundega, et keegi raiub noaga või triigib kuuma rauaga. Valu on subjektiivne ja selle taju inimestel erinev. Käsimüügi valuvaigistid sageli ei aita ning võitlus valuga meenutab võitlust tuuleveskitega. Kuidas iganes see end ka ei ilmuta, on see igal juhul tüütu ja valus, vahel lausa väljakannatamatu.

Kolmiknärvi valu võib olla tõeline piin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles