Villu Kangur: Teen vaid asju, mis mulle meeldivad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Kanguri elukoht on praegu Tallinn, kuid mõni sugulane on siinmail alles.
Villu Kanguri elukoht on praegu Tallinn, kuid mõni sugulane on siinmail alles. Foto: Tairo Lutter

Villu Kangurit tuntakse eelkõige paljudele südamesse läinud laulusõnade autorina, kuid suurima avaliku tunnustuse on ta saanud kultussarjaks kujunenud “ENSV” ühe tegijana.

Terava sule, väga hea sõna­kasutuse ja erilise huumorimeele tõttu on ta ajakirjandusväljaannete hinnatud kaasautor ja kuigi akadeemiline haridus mehel puudub, on tema väljaütlemised targad ja nauditavad lugeda sotsiaalmeediaski.

Kelleks ennast peate: kas luuletajaks, laulusõnade autoriks, humoristiks, stsenaristiks või veel kellekski?

Mul on imagomääratlusega alati raskusi olnud. Õnneks pole selle nimetus egotripp. Kõige lihtsam oleks ju väita, et tegelen sellega, mida sülg parasjagu suhu toob. Hiljaaegu meenutas mu tädi, et ma olla lapsena öelnud: “Tööle ma küll elus kusagile ega kunagi ei lähe. Loodan, et elatan end ära vaid oma peaga.”

Mõistagi on mul nüüd seetõttu väga häbi, aga mida sa koolieelikust ikka tahad!?

Aga kelleks ma end praegu tunnistan, sellega on ammu sihker. Mitte kellekski! Ma tegelen vaid asjadega, mis mulle endale meeldivad, ja … magamisega.

Kui selle kõrvalt veidigi aega üle jääb, teen seda, mis mõnikord harva ka erutab. Selleks on mulle aga piitsa vaja! Ühe asja olen ometi elus ära õppinud: ära rapsi kunagi vastu oma tahtmist. Ilm on tühikargajaid täis, see on nende pärusmaa, aga minu oma on vedelda une piiril, kuniks miski vahel veel erutab.

Kõik siin elus ongi ju paraku üks suur uimane katsetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles