Perearst kinkis uue tervisekeskuse valmimise eest tänutäheks õnneelevandid

Copy
Väike-Maarja tervisekeskuse pidulikul avamisel püüdis pilku ja erutas maitsemeeli temaatiline tort, millel ilutsesid söödavad tordikaunistused alates ravimitest ning lõpetades kraadiklaasi ja stetoskoobiga. Tordi lõikasid lahti perearstid Mall Lepiksoo (vasakul) ja Mirjam Madilainen.
Väike-Maarja tervisekeskuse pidulikul avamisel püüdis pilku ja erutas maitsemeeli temaatiline tort, millel ilutsesid söödavad tordikaunistused alates ravimitest ning lõpetades kraadiklaasi ja stetoskoobiga. Tordi lõikasid lahti perearstid Mall Lepiksoo (vasakul) ja Mirjam Madilainen. Foto: Meelis Meilbaum

Reede pärastlõuna oli Väike-Maarja esmatasandi tervisekeskuses tavapärasest erinev, sest juba läinud sügisest vallarahva hüvanguks tegutsenud rõõmsailmelises hoones peeti ametlik avamispidu.

Õnnitlejate ja uudistajate hulk polnud teab mis suur, aga küllap on kohalikud inimesed jõudnud möödunud suvel valminud ja 1,2 miljonit eurot maksma läinud majaga viimase poole aasta jooksul vähehaaval tutvust teha.

Vallavanem Indrek Kesküla meenutas tervisekeskuse – nii mõnedki patsiendid kutsuvad seda oma perearstile helistades hellitavalt haiglaks – avamisel kogu pikka teekonda ideest teostuseni. Väike-Maarja tervisekeskuse rajamise üheks alusdokumendiks oli arengukava, mille vallavolikogu kinnitas 2015. aasta lõpus. Järgmisel kevadel esitas vallavalitsus taotluse sotsiaalministeeriumile, kust saadud positiivse rahastusotsuse järel enam tagasiteed polnud.

Õnnitlejate ja tervitajate hulgas olid reedesel avamisüritusel ajaloolise hoone renoveerinud aktsiaseltsi Eviko, ehitusjärelevalvet teinud osaühingu Pikksilm, Eesti Haigekassa Viru osakonna, Virumaa Tugiteenuste ja mitmete teiste koostööpartnerite esindajad ning maja hinged ise: arstid, õed, füsioterapeut, psühholoog.

"Mina olen siin täna absoluutselt kõige õnnelikum ja tänulikum inimene," ütles tervisekeskuse üks kolmest perearstist Mall Lepiksoo, kes alustas tööd samas majas 46 aastat tagasi. Ta lisas, et Eesti praeguses kontekstis võib selline väljend olla veidi ebaadekvaatne, et keegi tunneb ennast õnneliku ja tänulikuna, sest pigem ollakse hirmutatud.

"Ma ootasin oma esimesel tööpäeval siinsamas doktor Vöörmanni, et öelda talle: ma tulin, aga ei taha tegelikult siia üldse tulla," rääkis Mall Lepiksoo. Mille peale vastanud tolleaegne arst talle, et neil on noore kolleegi kohta olemas kogu info. "Muidu oled tubli, aga poliitiliselt absoluutselt ebaküps, sest ei taha maale tööle tulla," meenutas ta doktor Vöörmanni sõnu. Ometi läks nõnda, et Lepiksoo jäi Väike-Maarjasse.

Tänutäheks selle eest, et Väike-Maarja vald eesotsas vallajuht Indrek Keskülaga tegi tervisekeskuse mõtte teoks ja andis väärikale hoonele väärika sisu, kinkis Mall Lepiksoo vallavanemale ja sotsiaalosakonna juhile Ene Kinksile mälestuseks pisikesed õnneelevandid. Tänusõnad teenis temalt ka alati abivalmis abivallavanem Kaarel Moisa koos oma meeskonnaga.

Lepiksoo sõnutsi lasub Indrek Keskülal ka "süü" selles, et kogenud arst kohalikus poliitikas osaleb ning kuulub jätkuvalt vallavolikogu liikmete hulka. "Volikogus ei ole olnud kergeid aegu ja mitte sugugi kõik volikogu liikmeid ei arvanud omal ajal, et tervisekeskus peaks siia tulema ning vald seda toetama," lisas arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles