IRL «kampsunid» nõuavad elamislubade skandaali tõttu ministrite tagasikutsumist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinginaabrid Tallinna volikogu päevilt – Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach.   Mehed kinnitavad, on tegutsenud Eesti riigi hüvanguks.
Pinginaabrid Tallinna volikogu päevilt – Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach. Mehed kinnitavad, on tegutsenud Eesti riigi hüvanguks. Foto: Liis Treimann

IRLi nn «kamspunite» tiib pöördus homme koguneva erakonna eestseisuse poole ettepanekuga vahetada kiiremas korras välja majandusminister Juhan Parts ja siseminister Ken-Marti Vaher.

«Indrek Raudse lahkumine riigikogust ja Nikolai Stelmachi lahkumine Tallinna linnavolikogust ei lahenda tekkinud probleemi, sest eetilisi järeldusi toimunust ei tehtud,» seisab pöördumises. Pöördumisele allakirjutanud 77 IRLi liiget soovivad, et riigikogust kutsutaks tagasi lisaks Indrek Raudsele ka Siim Kabrits. Tehakse erakonna volikogule ettepanek kiiremas korras ministriametist tagasi kutsuda Juhan Parts ja Ken-Marti Vaher.

Allakirjutanute arvates ei saa Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach jätkata erakonna IRL liikmetena. «Eelpool mainitud isikud on Isamaa ja Res Publica Liidu mainet ja tulevikuperspektiive tugevalt kahjustanud. Loodame siiralt, et erakonna eestseisus mõistab olukorda sama reaalselt ja tegutseb vastavalt erakonna liikmete pöördumisele,» lõppeb pöördumine.

Sel nädalal selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Vene kodanikele kuulevate ettevõte ja osaühingute juriidiliste isikute aadresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles