Kim on valmis kolmandaks kohtumiseks Trumpiga (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un.
Kim Jong-un. Foto: AP / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un on valmis kohtuma kolmandat korda USA presidendi Donald Trumpiga, kui Washington ilmutab "õiget suhtumist",kirjutas täna riigimeedia.  

Kim ütles, et ootab aasta lõpuni "USA-lt julget otsust" uueks kohtumiseks.

Liidrite eelmine kohtumine Vietnamis lõppes kokkuleppeta ja Trump lahkus enne ametlikku lõppu.

Washington on põhjendanud nurjumist Pyongyangi nõudega saada tuumadesarmeerimissammude vastutasuks vabastus mõnedest USA kehtestatud sanktsioonidest, kuid Põhja-Korea väitel sooviti vaid piirangute leevendamist.

Kim ütles reedel parlamendikõnes, et Hanoi kohtumine tekitas küsimuse, kas Washington on üldse "siiralt huvitatud" Pyongyangiga suhete parandamisest.

"Oleme valmis tegema veel ühe katse, kui USA pakub kolmandat tippkohtumist õige suhtumisega ja mõlemale vastuvõetavatel tingimustel," vahendas riiklik uudisteagentuur KCNA.

Kim lisas, et tema isiklikud sidemed Trumpiga on endiselt tugevad ning liidrid võivad "teineteisele kirju kirjutada", millal vaid soovivad.

"Me ootame kannatlikult aasta lõpuni, et USA teeks julge otsuse," sõnas Kim.

Trump ütles neljapäeval Valges Majas Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-inga kohtudes, et kaalub kolmandat kohtumist Kimiga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles