Guatemalast tungis vägivaldselt üle Mehhiko piiri 350 sisserändajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Ameerika migrandid õisel puhkepausil.
Kesk-Ameerika migrandid õisel puhkepausil. Foto: AFP / Scanpix

Guatemalast tungis eile vägivaldselt üle Mehhiko piiri 350 sisserändajat, teatasid migratsiooniametnikud.

Mehhiko piirile jõudnud Ühendriikidesse pürgivas uues migrandikaravanis on kokku umbes 2500 inimest.

"Agressiivselt meelestatud migrandid lõhkusid luku piirivärval ja tungisid riiki," kirjutati Mehhiko migratsiooniameti avalduses.

Vahejuhtum pälvib üsna kindlasti USA presidendi Donald Trumpi tähelepanu, kelle võitlus ebaseadusliku immigratsiooni ja üha paisuva arvu asüülitaotlejatega on muutumas Ühendriikides enne järgmise aasta presidendivalimisi peamiseks poliitilise võitluse rindeks. 

Sajad peamiselt Hondurasest pärit migrandid asusid neljapäeva varahommikul Guatemala pealinnast teele 300 kilomeetri kaugusel asuva Mehhiko piiri poole - kes hääletades mööduvate veokite peale, kes jalgsi. Veel üks umbes 200 migrandist koosnev karavan asus kolmapäeval teed El Salvadorist ning peaks ühinema Hondurase omaga. 

Trump on viidanud ka praegusele karavanile, põhjendades vajadust Mehhiko piirile müür rajada. Tema vaidlus kongressiga müüri jaoks 5,7 miljardi dollari eraldamise üle on viinud kõige pikemale valitsusametite töö seisakule Ühendriikide ajaloos.

USA piirivalvurid on tagasi tõrjunud kaks migrantide katset piirile tormi joosta, kasutades nende vastu pisargaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles