Heiki Nabi kaotas EMil pronksimatši

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Kadir Caliskan / imago images / Kadir Caliskan

Kahekordne Kreeka-Rooma maadluse maailmameister ja Londoni olümpiahõbe, raskekaalus (kuni 130 kg) võistlev Heiki Nabi pidi Bukarestis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel leppima viienda kohaga. Viigilise 1:1 tulemusega lõppenud pronksimatši võitis rumeenlane Alin Alexuc-Ciurariu.

Eestlane asus vastasseisu mulluse EMi pronksmedalisti, 29-aastase Alexuc-Ciurariu vastu 1:0 juhtima, kuid rumeenlane viigistas. Kohtumine lõppes tulemusega 1:1, kuid pronksmedali võitis viimase punkti saanud Alexuc-Ciurariu.

Ehkki kodupubliku lemmik ei sooritanud parteris Nabi vastu heidet, siis Alexuc-Ciurariul oli kasutada eelis, mistõttu vajas 33-aastane eestlane punkte. Kuna neid järelejäänud ajaga ei sündinud, siis riputati teist EMi järjest pronskmedal Alexuc-Ciurariu kaela.

Enne pronksimatši:

Kehakaalus kuni 130 kg maadlev Nabi alustas eile EMi võiduga sakslase Eduard Poppi üle. Veerandfinaalis alistas Nabi Valgevene lipu all võistleva grusiini Georgi Tšugošvili, kuid kaotas siis poolfinaalis Rio olümpiahõbedale ja Londoni olümpiapronksile, türklasele Riza Kayaalpile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles