Londoni politsei lasi Ukraina suursaadiku autot ramminu vastu käiku tulirelvad (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Londonis sündmuskohal, kus ühe autoga rammiti Ukraina saatkonna ees Ukraina suursaadiku pargitud autot.
Politseinikud Londonis sündmuskohal, kus ühe autoga rammiti Ukraina saatkonna ees Ukraina suursaadiku pargitud autot. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / Scanpix

Briti politsei avas laupäeva hommikul Londonis Ukraina saatkonna hoone juures tule, et peatada Ukraina suursaadiku pargitud autot teise autoga korduvalt ramminud meest, teatasid saatkond ja politsei.

Saatkonna töötajatest keegi viga ei saanud. Viga ei saanud ka kinni peetud 40. eluaastates mees, kuid ta toimetati kinnipidamise järel kindluse mõttes ikkagi haiglasse, ütles politsei.

Vahejuhtum toimus umbes kell 8.30 (Eesti aeg kell 10.30) Holland Parki piirkonnas. Politsei sõnul juhtunut terrorismiga ei seostata.

«Ühendkuningriigi juurde määratud Ukraina suursaadiku ametiautot rammiti sihilikult ajal, kui see seisis Ukraina saatkonna hoone ees pargituna,» ütles saatkond.

Politsei kutsuti kiirelt kohale ning kahtlusaluse auto blokeeriti, kuid kahtlusalune rammis suursaadiku autot uuesti.

«Vastuseks pidi politsei tulistama toimepanija sõiduki pihta,» ütles saatkond. «Kahtlusalune peeti kinni ning toimetati politseijaoskonda. Saatkonna personalist keegi viga ei saanud.»

Saatkonda sõnul on kahtlusaluse isik ja motiiv väljaselgitamisel.

Politsei teatas, et «sündmuskohale saabudes sõideti politseinike suunas ühe sõidukiga».

«Käiku lasti politsei tulirelvad ja taser. Sõiduk peatati ning kinni peeti üks mees, kes on 40. eluaastates.»

«Ta toimetati ettevaatusabinõuna Londoni keskhaiglasse. Viga ta ei saanud.»

Kõrge politseiniku Andy Walkeri sõnul asutakse politsei tulirelva kasutamist uurima. Seda tehakse alati, lisas ta.

Briti portaal The Telegraph kirjutab, et sotsiaalmeedias levivail andmeil kõlas kuni kümme lasku. Ukraina saatkonna esindaja kinnitusel kahtlusaluse autost ei tulistatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles