Altosaar: kui ministrid tagasi ei astu, siis on lahkujaid palju

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Majandusminister Juhan Partsi ja siseminister Ken-Marti Vaheri tagasiastumist nõudvale pöördumisele allakirjutanud Aimar Altosaare arvates ootab IRL-i ees suur pereheitmine, kui eestseisus ei nõustu ministrite väljavahetamisega.

«Ma tahaksin, et see tõenäosus oleks väga suur, sest nende inimeste jätkamine, kes on selle skandaaliga seotud, kahjustab erakonda katastroofiliselt,» vastas kogenud IRL poliitik Aimar Altosaar küsimusele, kas partei eestseisus nende nõudmistega arvestab.

Altosaar kinnitas, et just sellepärast ta ministrite väljavahetamist nõudvale pöördumisele alla kirjutas, kuna usub, et nii Parts kui Vaher teadsid oma lähedaste sõprade sahkerdamisest elamislubadega. «Need poliitikud oleksid pidanud oma sõpradele aru pähe panema ja mul on tunne, et nad jätsid selle õigel ajal tegemata ja see nõuab juba poliitiliselt vastutuse endale võtmist,» sõnas Altosaar.

Ta lisas, et kui ministrid leiavad endas julgust tagasi astuda, siis tuleb selline erakonna korrastus ja eetiliste põhimõtete esiplaanile toomine ainult kasuks. «See erakond on sel juhul edaspidi jälle võimeline olema juhtiverakond, aga praegu, kui seda puhastust ei toimu, siis ma olen erakonna tuleviku suhtes pessimistlik,» tunnistas poliitik. Altosaar lisas, et kui ministrid otsustavaid samme ei tee, siis on erakonnast ilmselt palju lahkujaid.

Küsimusele, kas ka tema lahkub, vastas poliitik: «Kui see jääb nii, et mingeid samme seal ei järgne, siis mul ei ole mingit põhjust sellesse seltskonda jääda.»

IRL nn «kamspunite» tiib pöördus homme koguneva erakonna eestseisuse poole ettepanekuga vahetada kiiremas korras välja majandusminister Juhan Parts ja siseminister Ken-Marti Vaher. Samuti soovitakse Raudse ja Stelmachi lahkumist erakonnast.

Sel nädalal selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Venemaa ja teiste eksliiduvabariikide miljonäre, kes on nii saanud Eesti elamisloa, mis laseb neil vabalt Schengeni viisaruumis liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles