Kaspar Koort: jalgpallihallid lahendaks vaid pool probleemist

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Kaspar Koort
Kaspar Koort Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pelgalt hallide ehitus ei vii Eestit Islandi kombel suurvõistlustele jalgpalliromantikute südameid võitma. Tarvis on põhimõttelist nihet suhtumises kõige nooremate jalgpallurite treenimisse ning tarvis on muuta suhtumist, et meie jalgpallikultuur on noor, me oleme nii väiksed ja me ei saa kunagi mängida sel kombel nagu «traditsioonilised» jalgpalliriigid.

Loodava valitsuskoalitsiooni flirtimine mõttega «teha Islandit» ehk rajada Eestisse jalgpallihallide võrgustik, mis aitaks tuntavalt parandada talvise treeningtöö kvaliteeti – koalitsioonileppesse kirjutati see küll ülimalt üldsõnalisel kujul «Toetame kohalikke omavalitsusi /---/ multifunktsionaalsete aastaringselt kasutatavate spordiväljakute, sh jalgpalli sisehallide rajamisel» – on kahtlemata tunnustust väärt.

Eriti suurt tunnustust on see väärt veel siis, kui kopad üle Eestimaa tõepoolest ka maasse lüüakse. Kuid julgen väita, et pelgalt hallide ehitus ei vii Eestit Islandi kombel suurvõistlustele jalgpalliromantikute südameid võitma. Tarvis on põhimõttelist nihet suhtumises kõige nooremate jalgpallurite treenimisse ning tarvis on muuta suhtumist, et meie jalgpallikultuur on noor, me oleme nii väiksed ja me ei saa kunagi mängida sel kombel nagu «traditsioonilised» jalgpalliriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles