Jaapani peaminister külastas Fukushima tuumaelektrijaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzo Abe Fukushima tuumajaamas.
Jaapani peaminister Shinzo Abe Fukushima tuumajaamas. Foto: 180645+0900 / AP / Scanpix

Jaapani peaminister Shinzo Abe külastas kaheksa aasta eest maavärinast ja tsunamist põhjustatud tuumakatastroofi tõttu suletud Fukushima tuumaelektrijaama, et kinnitada selle ohutust 2020. aasta olümpiamängude eel.

Abe tänases visiidis Fukushima Dai-ichi tuumajaama nähakse katset heastada olümpiaministri Yoshitaka Sakurada äpardunud sõnavõttu, mis riivas katastroofiohvrite tundeid ja maksis talle ametikoha.

Sakurada lahkus kolmapäeval ametist kommentaari tõttu, et üks katastroofialalt pärit võimupartei parlamendisaadik on olulisem kui piirkonna taastumine.

Abe rõhutas Fukushimat külastades: «Meie poliitika aluseks on põhimõte, et iga minister on ülesehitusminister. Me kinnitame soovi töötada Fukushima ja Kirde-Jaapani taaselustamise nimel.»

2011. aastal põhjustas merealune maavärin tsunami, milles hukkus umbes 18 000 inimest ja mis tabas Fukushima tuumajaama, põhjustades suurima tuumakatastroofi alates Tšornobõlist.

Jaapan on nimetanud 2020. aasta mänge «ülesehitamise olümpiaks» ning riigi valitsus tahab maailmale näidata laastatud piirkondade taastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles