Juske hakkab palka saama linna asemel parteilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.
Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni tegevuse lõpetamise tõttu töö kaotanud fraktsiooni nõunik Jaak Juske jätkab tööd sotside mitteametliku saadikurühma nõunikuna ja hakkab palka saama erakonnalt.


Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Juske ütles, et ta käis esmaspäeval Tallinna linnavolikogu kantseleis oma töölepingut lõpetamas ja asju ära viimas.

«Edaspidi pean ma tõenäoliselt tegema nõunikutööd erakonna kontorist, kuna linnavolikogu hoones mulle tööks enam kohta ette nähtud ei ole,» lausus Juske.

Jaak Juske sai Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) nõunikuna linnalt töötasu 17 900 krooni kuus.

Kui palju SDE talle edaspidi nõunikutöö eest maksma hakkab, on Juske sõnul praegu veel lahtine ja läbirääkimiste küsimus.

Tallinna volikogu otsustas mullu 18. detsembril muuta keskerakondlasest linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti ettepanekul linna põhimäärust, mille järgi on uuest aastast fraktsiooni miinimumsuurus senise kolme asemel viis liiget. Seetõttu pidi jaanuari algusest tegevuse lõpetama kolmeliikmeline sotsiaaldemokraatide fraktsioon.

Sotsiaaldemokraadid on fraktsiooni kaotamist võimaldanud linna põhimääruse muudatuse vaidlustanud Tallinna halduskohtus.

Teisipäeval esitavad sotsid avalduse õiguskantsler Indrek Tederile, paludes tema arvamust Tallinna põhimääruse muudatuse vastavuse kohta põhiseadusele.

Sotsiaaldemokraadid kaaluvad põhimääruse muutmise ettepaneku teinud keskerakondlasest linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti vastu umbusaldushääletuse algatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles