Põltsamaalased vaidlevad erivajadustega inimeste kodu pärast

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaale kavandatakse vaimsete erivajadustega inimestele samasugust maja nagu Tallinnas Vasara tänaval.
Põltsamaale kavandatakse vaimsete erivajadustega inimestele samasugust maja nagu Tallinnas Vasara tänaval. Foto: AS Hoolekandeteenused

Kolm aastat tagasi sõlmisid sotsiaalministeerium, AS Hoolekandeteenused ning toonane haldusreformieelne Põltsamaa linn hea tahte kokkuleppe, mille eesmärk oli rajada Põltsamaa linna lähiaastail elupaik kuni 30-le vaimsete erivajadustega inimesele.

Nüüd on plaan sealmaal, et Hoolekandeteenused hakkab projekteerima Põltsamaa kesklinna Kuperjanovi tänavale maja, kus leiab elukoha 24 vaimsete erivajadustega inimest.

See elavdas hulga aktiivseid Põltsamaa linnaelanikke, kellele plaan pole meeltmööda. Põltsamaa vallavalitsusse laekusid kurjad kirjad, milles viidati asjaolule, et kesklinn ei ole vaimsete erivajadustega inimeste koduks sobiv paik. Vallavalitsusse jõudis ka pöördumine, kus sellise kodu rajamise vastu oli korjatud üle 130 allkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles