90-aastased õpetajad hakkasid oma lõbuks riimiridu värssidesse kokku seadma

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilja Kull trükkis oma luuletused arvutist välja ja kleepis neile enne saatmist kaunistuseks kassipildid, sest kirjade saaja Aita Maasik peab kassidest väga lugu.
Hilja Kull trükkis oma luuletused arvutist välja ja kleepis neile enne saatmist kaunistuseks kassipildid, sest kirjade saaja Aita Maasik peab kassidest väga lugu. Foto: Sille Annuk

Tartlannad Hilja Kull ja Aita Maasik on kahepeale kokku justkui Johann Wolfgang von Goethe, kes veel 82-aastaselt luuletas säravalt, nii et lõpetas «Fausti» teise osa ja alles seejärel heitis hinge. Need kaks Tartu õpetajat hakkasid teineteisele luuletusi kirjutama, kui neil oli vanust Saksa geeniusest tunduvalt rohkem – Kullil 90 ja Maasikul 87.

Nüüd ilmusid nende kirjapanekud kõikidele lugemiseks raamatus «Riimilood».

Nii nagu Goethe ei näinud oma silmaga «Fausti» teist osa trükituna, ei antud ka õpetaja Hilja Kullile rõõmu hoida käes trükikojast tulnud raamatut. Tartu 2. keskkooli matemaatikaõpetaja aastail 1954–1979 lahkus meie hulgast taevaste klasside ette tänavu 28. jaanuaril. 95. sünnipäevast jäi puudu veidi vähem kui kuu. Kuid ta teadis, millises kujunduses raamat on ilmumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles