Pankroti äärele jõudnud ühisrahastaja õnnelik pääsemine

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cellin Technologiese tegevjuhi Mart Raigi sõnul oli suurim viga halb kommunikatsioon ühisrahastusplatvormiga.
Cellin Technologiese tegevjuhi Mart Raigi sõnul oli suurim viga halb kommunikatsioon ühisrahastusplatvormiga. Foto: Liis Treimann

Pankroti­me­net­lu­se­ni läinud tüli ühis­rahas­tus­platvormi Crowde­sta­te ja bio­­tehno­loogia­ettevõtte Cellin Technologies vahel on lõpuks lahenemas, raha panustanud investoritele on esimesed maksed tehtud ning nüüd ootab Cellin lepingut USA investoriga.

2017. aasta aprillist tekkis ühisrahastusplatvomi Crowd­estate investoritel võimalus rahastada CT Kapital OÜd, mis korjas raha, et omandada enamusosalust biotehnoloogiaettevõttes Cellin Technologies OÜ. Ühisrahastusega koguti 450 000 eurot, kuid juba sama aasta novembris teavitati 502 investorit, et ettevõte hilines tagasimaksega.

Eelmise aasta suvel viidi lõpuni CT Kapitali ja Cellin Technologiesi ühinemine ning investoritele lubati, et kõik hilinenud maksed tasutakse septembri keskpaigaks.

Olukord on pöördunud

Probleemid aga jätkusid ja eelmise aasta lõpus esitas ühisrahastusplatvormi tagatisagent Crowdestate Collateral Agent OÜ ettevõtte vastu pankrotihagi. Põhjuseks oli kohustuste mittetäitmine ning adekvaatse äriinfo varjamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles