Taani kuninganna tuleb juunis Eestisse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kuninganna Margrethe II
Taani kuninganna Margrethe II Foto: Stefan Lindblom/Stella Pictures/Scanpix

Taani kuninganna Margrethe II tuleb 15. juunil Eestisse ametlikule visiidile, et tähistada Eesti 100. aastapäeva ning Taani lipu Dannebrogi 800. aastapäeva. Legendi järgi langes Taani lipp 15. juunil 2019 Tallinna all peetud lahingu ajal taevast lahinguväljale.

Taani kuninganna saabub Eestisse kuninglikul jahil «Dannebrog». Ta kohtub president Kersti Kaljulaidiga, avab Kadrioru Väliskunstimuuseumis näituse «Dannebrog –taevast langenud lipp. Taani kuldaja kunst» ning uue roosiaia vanalinnas. Visiidi ajal toimub ka perepidu Vabaduse väljakul, kus astuvad üles mõlema riigi esinejad, et tähistada Eesti ja Taani lippe.

Õhtul toimub Estonia kontserdimajas galakontsert «Eesti 100 ja Dannebrog 800». Seejärel pakub president Kaljulaid kuninganna Margrethe II auks galaõhtusöögi. Visiit lõpeb 16. juunil teenistusega Tallinna Toomkirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles