Telegraph: Briti ISISe pruut Shamima Begum kuulus rühmituse «moraalipolitsei» ridadesse (2)

Copy
Shamima Begum.
Shamima Begum. Foto: PA / PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritanniast 15-aastasena 2015. aastal Süüriasse terrorirühmituse ISIS juurde läinud koolitüdruk Shamima Begum teenis rühmituse «moraalipolitseis» ning üritas Euroopast värvata noori tüdrukuid, kirjutab Telegraph oma allikatele tuginedes.

Allikate sõnul oli tal lubatud kanda Kalašnikovi automaati ning ta nõudis rühmituse nimel ka teistelt ISISe seaduste täitmist. Need väited räägivad vastu Begumi enda sõnadele, mille kohaselt oli ta kõigest ühe islamisti ustav abikaasa ja koduperenaine.

19-aastane Begum leiti Süüria põgenikelaagrist veebruaris ning see põhjustas üle maailma tõsise arutelu ISISe pruutide ja terroristide laste tagasi kodumaale lubamise üle. Begum väitis, et keskendub vaid oma laste kasvatamisele. Tänaseks on tema kolm last surnud.

Begumi abikaasa, hollandlasest terrorist Yago Riedijk rääkis sarnast juttu. Ta väitis, et Begum istus Süürias viibides vaid kodus ega kujutaks ka Suurbritannias endast mingit ohtu.

Telegraph pääses aga oma allikate kaudu ligi hoopis teistsugusele loole, mis räägib naise elust terrorirühmituse juures ning mis muudab kahtlemata tema tagasipöördumise veelgi raskemaks. Praeguseks on Begumilt ära võetud Briti kodakondsus, kuid tema advokaadid üritavad otsust muuta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles