Valgesse Majja pürgivad demokraadid kogusid kolme kuuga 121 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator Bernie Sanders.
USA senaator Bernie Sanders. Foto: AP/Scanpix

Valgesse Majja pürgivad USA demokraadid kogusid 2020. aasta valimiste kampaania tarvis tänavu esimeses kvartalis kokku 121,6 miljonit dollarit, kirjutas täna portaal Axios.

Summat ei peeta ülemäära suureks, sest see jaguneb 18 kandidaadi vahel. Lisaks on see märgiks, et kandidaatidel seisab ees pikk lahing. Paljud doonorid ootavad ja vaatavad, kuidas lahing laheneb.

Axiose andmeil kogus enim raha senaator Bernie Sanders -- 20,7 miljonit.

Talle järgnevad 16,5 miljoniga Elizabeth Warren ja 13,2 miljoniga Kamala Harris, kes on samuti senaatorid.

Harrise kannul on senaator Kristen Gillibrand 12,6 miljoniga, endine esindajatekoja saadik John Delaney 12,1 miljoniga, endine esindajatekoja saadik Beto O'Rourke 9,4 miljoniga, senaator Amy Klobuchar 8,8 miljoniga ning senaator Cory Booker 7,9 miljoniga.

Tähelendu tegev Indiana osariigi South Bendi linnapea Pete Buttigieg kogus esimeses kvartalis 7,1 miljonit. Tema järel tuleb esindajatekoja liige Tulsi Gabbard 4,5 miljoniga ja Washingtoni kuberner Jay Inslee 2,3 miljoniga. 

Ülejäänud kuus kandidaati kogusid kas kaks miljonit või vähem.

Demokraatidest kandidaadid jäid alla president Donald Trumpile, kes kogus samal perioodil 30,3 miljonit dollarit.

Lisaks näitavad arvud, et kandidaadid kogusid sel korral esimeses kvartalis rohkem raha kui 2008. aasta valimistel. Tollal oli summa 81 miljonit.

Kandidaadid pidid 30. märtsiga lõppenud kvartalis kogutud raha valimiskomisjonile deklareerima 15. aprilli keskööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles