Tuleohtust asutakse kontrollima ka Westminsteri palees ja Hispaania mälestistes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Westminsteri palee renoveerimistööd Londonis.
Westminsteri palee renoveerimistööd Londonis. Foto: Matt Crossick / Empics Entertainment / Scanpix

Hispaania võtab Pariisi Jumalaema kiriku tulekahjust õppust ning asub oma riiklike kultuurimälestiste elektrisüsteeme kontrollima, ütles kultuuriminister José Guirao täna. Suurbritannia parlamendisaadikud hoiatasid aga kehvas seisukorras Westminsteri palee tuleohtlikkuse eest.

«See on hoiatus,» lausus kultuuriminister Guirao Hispaania raadiole Notre-Dame`i katedraali põlemise kohta.

«Oht on alati ajast ja arust elektrisüsteemides, mis tuleb üle vaadata,» rõhutas ta.

Briti parlamendisaadikud märkisid aga, et Westminsteri palee lagunev sisemus võib tuua sama massiivse põlengu nagu toimus Pariisi Notre-Dame`i katedraalis, kui selle renoveerimiseks kiireid samme ette ei võeta.

Mitu miljardit maksev renoveerimisprogramm peaks algama järgmise aastakümne sees. Saadikud jõudsid üksmeelele hoonest hädavajaliku renoveerimistöö ajaks väljakolimise osas.

Westminsteri palee on 2008. ja 2012. aasta vahel 40 korda tuld võtnud, kuid valvurid on suutnud väikesed tulekahjud kiiresti kustutada. Hoone ümber patrullivad alaliselt tuleohutusmeeskonnad.

2016. aastal teatas väljaanne The Guardian, et katuse piirkonnas asuva valgusti rike põhjustas väikese tulekahju, mis oleks võinud paisuda palju suuremaks, kui seda ei oleks kiiresti avastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles