Luksusbrändide omanikud trumpavad üksteist annetustega üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernard Arnault.
Bernard Arnault. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa perekond Pinault, kellel kuulub luksusbrändide valdusfirma Kering SA, teatas esimesena, et annetab 100 miljonit eurot Jumalaema kirikule. Nüüd teatas ka Pinault'de suurim konkurent, luksusbrändide grupi LVMH omanik Bernard Arnault, et tema perekond annetab katedraalile 200 miljonit eurot.

«Arnault' perekond ja LVMH grupp tahavad näidata solidaarsust selle rahvusliku tragöödia ajal ning toetada erakordse katedraali taastamist, mis on Prantsusmaa kultuuripärandi ja ühtsuse sümbol,» teatas perekonna pressiesindaja. Perekond annetab kirikule 200 miljonit eurot.

Bernard Arnault on Bloombergi indeksi kohaselt Euroopa rikkaim ja maailmas rikkuselt kolmas inimene, kelle varade väärtus on ligikaudu 90,4 miljardit dollarit. 

Kering SA tegevjuht Pinault ning tema isa, ettevõtte asutaja, Francois Pinault teatasid samuti täna, et annetavad 100 miljonit eurot Jumalaema kiriku taastamiseks perekonna investeerimisfondist Artemis.

82-aastane Francois Pinault on maailmas  rikkuselt 23. inimene, kelle varade väärtus on Bloombergi miljardäride indeksi kohaselt 37,3 miljardit dollarit.

Ka Prantsusmaa naftafirma Total lubas anda 100 miljonit eurot katedraali taastamiseks, kokku on juba annetatud pool miljardit eurot. 

Totali tegevdirektor Patrick Pouyanné kirjutas Twitteris, et teeb eriannetuse 100 miljonit eurot ning lisas Pariisi vapikirja fluctuat nec mergitur ( e.k õõtsub lainetes, kuid ei upu). 

UNESCO maailmapärandi objektide hulka kuuluv Jumalaema kirik süttis esmaspäeva õhtul. Ööl vastu teisipäeva õnnestus põleng kontrolli alla saada ja esmaspäeva hommikul kustutada. Päästjate sõnul on kiriku peakonstruktsioon päästetud ja põlengu eest kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles