Prantsuse president lubas Jumalaema kiriku taastada viie aastaga (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: YOAN VALAT / AFP

Prantsusmaa president Emmanuel Macron lubas teisipäeva õhtul tehtud telepöördumises, et Pariisi Jumalaema kirik ehitatakse üles viie aastaga.

«Me ehitame katedraali viie aasta jooksul isegi veel ilusamaks,» kinnitas Macron. «Ja me suudame seda,» kinnitas president.

Macroni hinnangul tõi põleng välja parima riigis ja rahvas, mis on olnud mitmel moel lõhestatud. «Mida me nägime eile öösel Pariisis oli meie võime koonduda ja ühineda,» rääkis riigipea.

Presidendi sõnul on Prantsusmaa näinud läbi ajaloo mitmete linnade, sadamate ja kirikute hävinemist tules. «Iga kord oleme me need uuesti üles ehitanud. Meie ajalugu ei peatu kunagi ja meil saab alati olema katsumusi, millega toime tulla,» tõdes Macron.

Esmaspäeva õhtul tühistas Macron põlengu tõttu kavandatud kõne, milles ta plaanis teatavaks teha põhjalikud poliitikamuutused, lähtudes muredest, mis kerkisid esile kollavestide meeleavalduste tõttu käivitatud rahvaaruteludel üle kogu riigi ja internetis. 

Prantsuse miljardärid, firmad ja avalik sektor on Pariisi Jumalaema kiriku taastamisele lubanud juba pea 700 miljonit eurot ja annetusi tuleb aina juurde. Abi on lubanud ka mitmed riigid, teiste seas ka Venemaa.

Hollandi viiulivirtuoos André Rieu lubas teisipäeval annetada Pariisi Jumalaema kiriku renoveerimistöödeks 700 tonni terast.

President Emmanuel Macron tõotas katedraali taastada pärast seda, kui üks selle tornidest ja katus esmaspäeval sisse varisesid. Arvatakse, et kirikus lahvatanud tulekahju sai alguse renoveerimistöödest.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles