Video: FBI otsib 18-aastast relvastatud ja ohtlikku naist, kes võib koole rünnata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI ja Colorado politsei otsib 18-aastast relvastatud Sol Paisi
FBI ja Colorado politsei otsib 18-aastast relvastatud Sol Paisi Foto: / AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Colorado politsei ja Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) otsivad 18-aastast naist, kes on relvastatud ja väga ohtlik.

16. aprillil kehtestati eriolukord selle osariigi rohkem kui 20 koolis, kuna arvatakse, et Sol Pais võib mõnes koolis tule avada ja veresauna korraldada, teatab msn.com. 

Jeffersoni maakonna politsei esindaja Mike Taplin sõnas, et nende andmetel hakkas ohtlik naine Colorados liikuma esmaspäeval, 15. aprillil ja tegi sotsiaalmeediasse mitu postitust, mis lubavad arvata, et tal on plaanis rünnakud.

Taplin lisas, et Pais ei olnud maininud konkreetset kooli, vaid ta jutt oli üldsõnaline teade kooliründamisest.

FBI ja Colorado politsei otsivad 18-aastast relvastatud Sol Paisi
FBI ja Colorado politsei otsivad 18-aastast relvastatud Sol Paisi Foto: / AP/Scanpix

Colorado haridusametnike teatel õppetöö jätkub, kuid karmistatud on turvakontrolli ning koolidesse sisse ja välja pääsemist.

Politsei avalikustas Paisist kaks fotot, et kodanikud, kes naist näevad, saaksid temast politseile teada anda. Viimased tähelepanekud temast olid Denveri lähedal.

Senistel andmetel kannab noor naine musta värvi T-särki, kahkivärvi pükse ja musti militaarsaapaid.

Politseivalve Colorado Littletoni Columbine'i keskkooli juures
Politseivalve Colorado Littletoni Columbine'i keskkooli juures Foto: David Zalubowski / AP/Scanpix

Colorado Littletoni Columbine’i keskkooli leidis 20. aprillil aset  USA suurim koolitulistamine, milles hukkus 13 inimest, kelle seas oli 12 õpilast ja 1 õpetaja. Tule avasid selle kooli kaks õpilast, Eric Harris ja Dylan Klebold, kes pärast kaaslaste tapmist ka endalt elu võtsid.

Arvatakse, et Pais tahab oma rünnakuga seda kurba aastapäeva tähistada. Columbine’i keskkoolis katkestati kuni Paisi tabamiseni õppetöö.   

Columbine’i tulistamisele järgnes USAs veel mitu ulatuslikku koolitulistamist, milles kaotas elu kümneid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles