Briti julgeolekueksperdist sai Kaspersky mõjutustegevuse sihtmärk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keir Giles.
Keir Giles. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Eestiski tuntud ja Postimehega korduvalt suhelnud julgeolekuekspert Keir Giles jõudis maailma meediasse seoses kahtlase juhtumiga, millesse on segatud Kremliga seostatud küberturvalisuse ettevõte Kaspersky Lab.

Uudisteagentuur AP avaldas loo sellest, kuidas Gilesiga otsis Kaspersky huvides kontakti kahtlaste kavatsustega isik, kes kasutas ilmselt varjunime. 

Keir Gilesi esimene mõte oli, et see odava väljanägemisega ülikonda kandnud mees ei paista kuuluvat investeerimisfirma juhtkonda. Londoni hotellis temaga vastamisi istunud mees väitis, et elab Hongkongis, kuid ei paistnud linna eriti hästi tundvat.

Toimus piinlik vestlus, mis läks ikka ja jälle tagasi ühe teema juurde. Selleks oli Vene viirusetõrjefirma Kaspersky Lab. Mees palus mitmel korral Gilesil kõvemini rääkida ja oma mõtteid korrata. Giles mõtles: «Kas ma peaks rääkima tema lipsu või kohvri suunas? Kus mikrofon on?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles