Sudaanis võimult tõugatud president viidi vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar Al-Bashir oli Sudaani president 1989. aasta kuni selle aasta aprilli keskpaigani.
Omar Al-Bashir oli Sudaani president 1989. aasta kuni selle aasta aprilli keskpaigani. Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH / REUTERS / Scanpix

Möödunud nädalal sõjalise riigipöördega kukutatud Sudaani president Omar al-Bashir viidi Hartumi vanglasse, ütles allikas tema perekonnast.

«Bashir viidi eile õhtul Hartumi Koberi vanglasse,» ütles allikas. Sõjavägi tõukas al-Bashiri võimult eelmisel neljapäeval pärast neli kuud kestnud meeleavaldusi tema kolmekümneaastase võimu vastu. Riigi uued sõjaväejuhid ütlesid siis, et teda hoitakse kindlas kohas.

Pealtnägijate sõnul on Hartumi põhjaosas asuvat vanglat turvama saadetud arvukalt sõdureid ja kiirreageerimisjõud. «Vangla lähistel on sõdurid sõidukites, mille külge on kinnitatud kuulipildujad,» ütles üks pealtnägija AFP-le.  

Vanglat, kus hoitakse korraga sadu inimesi, ümbritseb kõrge betoonmüür. Kinnipidamisasutuses asub poliitvangidele mõeldud tiib, kus meeleavalduste ajal hoiti mitmeid opositsiooniliidreid ja aktiviste. Seda sektsiooni vanglast juhib kardetud riiklik luure- ja julgeolekuamet, mitte politsei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles