Saksa ajakiri: tuletõrjujad jäid Jumalaema kiriku põlengu ajal liiklusummikutesse kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad Pariisi Jumalaema kiriku juures.
Tuletõrjujad Pariisi Jumalaema kiriku juures. Foto: Stephane De Sakutin / AFP / Scanpix

Pariisi Jumalaema kiriku põlengu uurimist juhtiva prokurör Rémy Heitzi sõnul ei suudetud kirikus pärast esimese häire kõlamist põlengut avastada. Saksa ajakirjanduse andmeil kulus tuletõrjujatel kiriku juurde saabumiseks 45 minutit.

«Praeguseks hetkeks teame, et esimene häire kõlas kell 18.20,» sõnas Heitz. Tema sõnul avastati tulekahju alles teise häire peale kell 18.43.

Saksa ajakiri Stern kirjutas, et möödakäijad nägid kirikus lahvatanud leeke kell 18.50 ning põleng paistis suuremaks muutuvat, kuid kohal polnud tuletõrjujaid. Ajakirja andmeil võttis tuletõrjujate saabumine aega 45 minutit, ehkki lähim depoo asub Jumalaema kirikust paari minuti pikkuse jalutuskäigu kaugusel.

Suure põlengu kustutamisel pole aga ainult inimesest palju kasu, vaja on ka varustust ning selleks tuleb sündmuskohale saada tuletõrjeautod.

Prantsuse siseministri asetäitja Laurent Nuñez ütles ajalehele Le Figaro, et tuletõrjujad jõudsid sündmuspaigale poole tunniga.

Siiski jääb õhku küsimus: miks võttis pritsumeeste saabumine nii kaua aega? Sterni andmeil peitub vastus ülimalt tihedas liikluses ja Pariisi linnapea Anne Hidalgo poolt läbi surutud liikluspiirangutes. Autoradade arvu on oluliselt vähendatud ning linn soosib jalgrattureid ja jalakäijaid.

Selle tulemusena on Pariisis pidevad liiklusummikud, kuhu ka alarmsõidukid kinni jäävad. Eriti probleemseks peetakse Jumalaema kiriku ümbrust. Kohalike elanike sõnul võtab tiheda liikluse ajal Cité saarelt autoga lahkumine aega 45 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles